CONVINGERILE TALE ITI CREEAZA REALITATEA TA

De cate ori ne-am gandit la dragostea parintelui (tatal) fata de noi? De cate ori am reusit sa gasim exemple convingatoare? Cine stie de ce de atatea ori cand ne gandim la abnegatie, sacrificiu si dragoste ne ducem cu gandul la mama? Tatal este cel care stabileste regulile in familie, fixeaza limitele, a carui dragoste este condiţionată de comportamentul copilului (Erich Fromm: “L’arte d’amare”).
Vorbesc despre dragoste fara conditionari, care da totul fara sa ceara nimic in schimb, care se sacrifica pana la ultima respiratie…
Dar, iata despre ce este vorba:
“IO POSSO OGNI COSA IN COLUI CHE MI FORTIFICA” (Filippesi 4:13)
Este foarte interesant cum este posibil sa realizam ceea ce ne dorim cu adevarat. Nu exista limite pentru niciun om, cu exceptia cazului in care ne impunem sa spunem NU POT.
Intr-o buna zi, fiul isi intreaba tatal: Tata, vreau sa particip la maraton. Vii cu mine?
Si tatal spune: Da.
Alearga impreuna la primul lor maraton.
Intr-o alta zi, fiul spune: Tata , vreau sa merg iarasi la maraton. Vii cu mine?
Tatal raspunde iar: Da, fiule.
In alta zi, fiul intreaba: Tata, vreau sa particip la IRONMAN, cu tine. (IronMan este unul dintre cele mai dure concursuri de triatlon, 4 km inot, 180 km pe bicicleta, 42 km alergare).
Tatal raspunde iarasi: Da.
Povestea pare foarte simpla… pana cand veti urmari filmul si veti intelege o mare lectie de umanitate, dragoste si sacrificiu… RESPECT!
Advertisements